Ingredience:
Bramborové noky (domácí) – 4 porce
- uvařené oloupané brambory – 500 g
- vejce – 2-3 ks
- hrubá mouka – 250 g
- sůl
- špenát listový
- smetana 12% (lze vyzkoušet i smetanu rýžovou či sojóvou)
Losos restovaný
- čerstvý losos
- řepkový olej
- sůl, pepř
- citronová šťáva
Příprava:
Uvařené a oloupané brambory nastrouháme, přidáme vejce, hrubou mouku, osolíme a vypracujeme těsto. Z těsta pak vytvoříme jednotlivé „hady“, z nichž odkrajujeme malé kostky noků. Noky dáme vařit do vroucí vody, povaříme cca 3 minuty a vyndáme (noky vyplavou na povrch).
Na pánvi dáme podusit listový špenát, který mírně podlijeme vodou. Špenát osolíme a opepříme, můžeme do něj přidat pro chuť curry koření. Špenát na závěr zalijeme trochou smetany.
Na pánvi necháme rozpálit řepkový olej. Lososa položíme na rozpálenou pánev a restujeme. Na závěr přípravy lososa osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou.